IgnoreMe&Waste

cini mi se potpuno neizvjestno...


27.04.2010.

Kraj jedne a pocetak druge price

***

Pricu ispod sam vec desorbirala; njeni u povrsini kozhe preostali fragmenti se istisnushe na pore, isparise necujno i nevidljivo, kao vrijeme.

Po suhom sjecanju jos samo mogu da rekapituliram da se radilo o nekom slatkom deckicju, s charnim okicama starih Inka. Bijase omamljen vatrenom vodom bijelog covjeka, sjedjashe apatichno i tromo. Nudjah mu vodu da pije, brizhno ga i perecama ponudjah i trijezhnjeh ga rijecima razuma. Govorashe mi nesto na spanskome, to slatko mladunce- ne razumjeh ga, pa potom ismijah i dok se tako smijah, on mi prevede rijeci i ukroti jezik u "I will not kiss you!".

Na to mi se smijeh zaledi chudom i izustih "What?!"

Sta se kasnije zbilo nije vise bitno, ali osta mi ta objava u uhu, da mi odzvanja kao gong u budistickim hramovima. 

Nije meni sto on to nece, neg' je meni sto mi to reche?! Bebche jedno pijano...

Sinoc gledam tv-emisiju o osobama koje nekog traze i onda kad ih pronadju, kamera zhustro hvata svaku pateticnu rijec, svaku suzu radosnicu, e da se ne bi propustio koji emocionalni faktor bitan za quotu gledalaca.

Uvijek me lako dovedu do placa suze radosnice. Ne place se zbog tuge, nego zbog emocije...one su vodopad nastao zbog poplavljene brane...

***

 

 

21.04.2010.

I rece mi da me nece poljubiti???!!!

Mjesto radnje – sala namijenjena za slavlje povodom raznih povoda u sred vjestacki uredjenih vrtova, onih nusprodukata civilizacijske dokolice.(sto volim ovo povodom raznih povoda)

 

Vrijeme radnje – 16. rodjendan moje shticjenice N. (sticenica ne i u pravnom znacenju te rijeci, vec vise u bezveznom), tocnije-subota vece!

 

Sudjeluju – moja sticjenica N., u apsolutno bezveznom znacenju te rijeci, horde nafuranih tinejdzera izmedju 16-18, dijelom iz Europe, a drugim iz Latinske Amer’ke: jedna Ines, 2 Ane, dva Pedra, dva Bruna, jedan Gustav, jedan Cadu Luis-Eduardo, jedna Janine, jedan Tim, jedan Admir, jedna Melina, i jos 30-ak nekih imena ciju cu aninomnost sacuvat svojom zaboravnoscu. Pri tom da ne zaboravim pomenuti sebe, kao oficijelnog pseudo autoriteta, izabranog za tu funkciju ne samo zbog ozbiljnosti koju obecavaju moje godine nego  prvenstveno zbog ovog pseudo.

Radnja:

Prilaze horde brizno pripremljenom prostoru s kicenicama, obiljem hladnoga bifea i sharenih kolaca, kao i odgovarajucom kolicinom hladnih napitaka, kako bezalkoholnih tako i onih s (nesto) alkohola- tzv. alkopops, prosecco, piva i punchevi. (Men’dosta)

 

Stojim  pred ulazom naurazhana cigaretom i casom hrabrosti smixanom sa nesto opustenosti, spremna na sve diplomatske, ali i neophodne nasilne akcije (umisljam si), ne bogzna uznemirena, iako propustih potrazit bejzbol palicu iza vrata.

 

S nuznim porastom ozbiljnosti sam sve vise gubila dalekovidnost, (kazu da je to od kompujtora, a ja tvrdim da je to od Ote Ozbiljnosti) tako da su gosti morali prici vec jako blizu da bih im na glavama prepoznala kojekave sesire i kapice, na rukama razne svezuljke (ja to ne bih nazvala narukvicama) i polurukavice i naprstnjake i to, tatoo-e po pod-i nadlakticama, gitare na ledjima a stokakve flasetine u rukama.

 

Prepoznah tequillu, vodku, pa opet vodku al’crvenu, neku jeftinu verziju konjaka, pa nest’ zeleno za sto cu kasnije saznat da se radi o Absinthu. Van Gogh mi se netom pojavio pred ocima i njegovo krvavo uho u rukama koje potom s gadjenjem bacih u obliznji zhbun.

 

Posljednji u povorci vukao je ogromnu, sharenu shishu s obmotanim kablom oko vrata, sav ponosan svojim donoshchem.

 

Ooouukeej, nasmijesih im se i pozdravih lakonski, dok mi je cigarica pocela vibrirat medj’prstima a stomakom se pocela suljat lagana panika zvana panichica.

 

Decki pocese sa scenskim, pozdravnim ritualima, a djevojcice se uzplahirishe, sve im ochi nekontrolirano razmigoljile s jednog na drugog, chekirajucj i tobozh coolirajucj. Moja A. koju ne navedoh u listi sudjelovanja gore, jer i nije mnogo sudjelovala, a sudjelovala je pasivno - obicno je obitavala u nekom cjosku i drzala se za casu, medjutim pokatkad me pocastila nekim masnim komentarom – ona dakle, ta A. rece: e da sam sad 16 godina,  taj i taj bi bio moj tip, meni se svidjala duga kosa, kazhe. Ja na to odmahnuh i rece ne, ne, vidis onog plavushana s onom smijeshnom bradicom i onim supljim dugmetom u uhu, onog s gitarom i mexikanskim ponchom, eh, na tog bih se ja onomad napalila –a cuj,  i ti fol misteriozni alternativci nisu mogli da odole mom sharmu ljupke (fol) nedokucivosti- eh, kakvi su to bili sudari, ne samo svjetova.

 

Okrenuh se opet rulji i poceh skenirati proces praznjenja tih „visokoprocentnih“ flasa – ko koliko vuce, a koliko podnosi…a sto mogu da potegnu ovi Latinosi, carramba!

 

Tubikontinjud.

19.04.2010.

Stuck in an Ash Cloud

***

www.youtube.com/watch


Ground Control to Major Tom
Ground Control to Major Tom
Take your protein pills and put your helmet on

Ground Control to Major Tom
Commencing countdown, engines on
Check ignition and may God’s love be with you

Spoken:
Ten, Nine, Eight, Seven, Six, Five, Four, Three, Two, One, Lift-off

This is Ground Control to Major Tom
You’ve really made the grade
And the papers want to know whose shirts you wear
Now it’s time to leave the capsule if you dare

“This is Major Tom to Ground Control
I’m stepping through the door
And I’m floating in a most peculiar way
And the stars look very different today

For here
am I floating round my tin can
Far above the world
Planet Earth is blue
And there’s nothing I can do

Though I’m past one hundred thousand miles
I’m feeling very still
And I think my spaceship knows which way to go
Tell my wife I love her very much (she knows!)
Ground Control to Major Tom
Your circuit’s dead, there’s something wrong
Can you hear me, Major Tom?
Can you hear me, Major Tom?
Can you hear me, Major Tom?
Can you hear....

“ am I sitting round my tin can
Far above the Moon
Planet Earth is blue
And there’s nothing I can do.?

David Bowie - Space Oddity
============================

...jedni kazu da zalazak sunca nikad nije bio ovako zasljepljujuce crven, drugi opet kazu da vazduh smrdi na kravlju balegu.

Ja bih rekla da je do percepcije...;-)

07.04.2010.

When I go...